Some -konsultit tarkkailuun

04.08.2011 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Some -konsultit tarkkailuun

Olen aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Jopa yliaktiivinen. Minusta koko idea on jakaa ja saada parempaa tietoa. Kavereiden suodattamat ajatukset ja jutut ovat aikoja sitten ohittaneet kiinnostuksessa mediakonsernien pönöttävät ”totuudet.” Mutta  ylireagointi näihin ympäristöihin alkaa muistuttaa wap-huumaa.

Maa on täyttynyt erilaisista some-konsulteista. Eräs asiakas voivottelikin että vielä yli kahden vuoden jälkeen seminaarit täyttyvät some-perusteista eikä ”mitään tunnu syntyvän.” Eräs toinen kertoi konsultin väittäneen naamakirjan olevan uusi sähköposti ??? Sähköposti lienee etanapostin versio digitaalisessa maailmassa ja Facebook 36kk+  muoti-ilmiö jonka ainakin google+ ja moni muukin näyttää nujertavan. Ehkä. Kolme vuotta sitten ei ollut naamakirjojen suosiota eikä varmaan kolmen vuoden kuluttua. Taas jotain muuta.

Joku on väittänyt että yritysten ”on pakko osallistua” sosiaaliseen keskusteluun. No ei varmasti ole. Siis varmasti. Eihän yritykset kirjoittele helsingin sanomien yleisöpalstoille eivätkä jakele mainoksia toreillakaan. Luulisin Prisman myyjän hakattavan Malmin torilla jos lähtisi sinne ”osallistumaan.” Yrityksellä ei ole mitään pakkoa osallistua mihinkään.

Varoitus; vaipat, shampoot, vakuutusyhtiöt ja muut suuret mainostajat. Pysykää loitolla. Ette pilaa roikkumistani höpöpalveluissa. Ja Audi – kun niin komeasti aloititte ”yhteisössä” niin mihin se palvelu ja osallistuminen sitten unohtui? Väsyikö mainostoimisto osallistumaan? Miksi meidän piti klikata?

Ps. Oli hassua huomata kesän aikana (tutkimusryhmässä +10 lasta) multimedian voima. Harva lapsi innostuu onkimisesta, rakentelusta tai uimisesta. Videot voittavat. Viekää lapsenne lundagaardiin www.lundagard.fi vuodeksi, ehkä pariksi 😉

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Ari
2011-11-18 13:47:10

Elä elä elä, Malmilla on rauhallista väkeä. Ei siellä Prisman kassakaan turpaansa saisi vaikka kuinka osallistuisi :)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.