Minkä arvoinen yrityksesi tarina on?

04.08.2011 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Minkä arvoinen yrityksesi tarina on?

Hyvä tarina kullan kallis. Näinä päivinä Silvion (Berlusconi), Barackin (Obama) & koko Kreikan kansan kohtalo mitataan osaltaan niiden tarinoiden uskottavuudella. Selviääkö Kreikka? Uskommeko sortuvan Berlusconin selvityksiä? Onko Yhdysvalloilla tulevaisuutta imperiumin herrakansana? Miten käy pörssiyhtiön joka ilmoittaa ennusteensa poikkeavan merkittävästi aiemmasta?

Hyvän tarinan merkitys on ajankohtaisempaa kuin koskaan (ihmiskunnan historiassa?). Voi sanoa koko maailman heiluvan tarinoiden äärellä. Menetetty uskottavuus voi olla kalliimpaa kuin luulemmekaan. Kalle Isokallio totesi televisiossa osuvasti hänen sukupolvensa jättävän meille velkaisen yhteiskunnan jonka koko omaisuus on myyty. Mitä jos asiat ovat huonommin kuin ne näyttivät ennen kesää?

Millainen yrityksesi tarina on? Tiedän että konsernien sisällä suuntaa, merkitystä ja arvoja jauhetaan väsymykseen asti mutta millaisena se näyttäytyy ulospäin juuri nyt? VR? Varmasti ennakkoluuloja parempaa toimintaa? Finnair? Mitä väliä suomen tilanteella on jos strategia osoittaa Aasiaan? Minne menet, kaivosteollisuus?

Kymmenet yritykset ovat jo varoittaneet tuloksistaan, lisää varoituksia lienee tulossa. Tarinat, jatkotoimet & niiden uskottavuus mitataan nyt. 1000 päivää sitten aika moni pörssiyritys mokasi. Menetti kasvonsa ja näytti ”luopuvansa” suunnastaan & strategiastaan tehostamisen edessä. (teimme laajan selvityksen miten yritykset kommunikoivat tehostamishankkeensa ja millaisia reaktoita syntyi).

Niille jotka miettivät että ”kyllä meidän asiakkaat ja henkilökunta tietää” toteaisin väitteen olevan samankaltainen kun persujen ”kyllä kansa tietää.” (copyright SMP). Oman tarinan uskottavuutta voi mitata tarkistamalla, jälleen kerran, mitä google sanoo, mitä lehdistö on viimeksi kirjoittanut, millaisia presentaatioita johto on näyttänyt ja millaisia muita kommentteja yrityksestä löytyy?

Moni firma on viestiään vahvempi, nyt on oikea hetki hioa totuudesta tarina joka kantaa vaikeankin ajan yli.

ps. ohjeita hyvä tarinan luomiseen http://www.slideshare.net/VilleTolvanen/corporatestory1

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Anne-Maarit
2012-08-23 09:06:49

Ville minne on ohjeesi kadonneet SlideSharesta? Olivat hyvät, mutten kerinnyt sisäistämään.... Voitko palauttaa ne?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.