Kyllä joku aina tietää – ”Hyvä Porukka – Advisory boards”

03.08.2011 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Kyllä joku aina tietää – ”Hyvä Porukka – Advisory boards”

Tellus näyttää enemmän ja enemmän muurahaispesältä. Rakennuskanta tiivistyy, yritykset monimutkaistuvat ja ihmisten välinen hierarkia kärjistyy – yhä useampi meistä päätyy rengiksi ulkomaalaisomistuksessa olevaan firmaan. Taistelemme oman omistuksen ja selviytymisen puolesta.

Tehtävämme muurahaisina on rakentaa parempaa tulevaisuutta, käydä näkymätöntä kamppailua vetovoimaa vastaan joka päivä. Miksi siis suomalaisen kunnia-asia on ratkaista kaikki asiat itse? Pidämme yhden naisen tai miehen mahdottomia projekteja urotekoina (joita ne tietenkin ovatkin :), mutta miten yhä vaativammassa maailmassa pääsisi helpommalla? Voisiko ryhmä osaajia olla avain nopeaan oppimiseen?

Vastaus on helppo ja tuttu televisiolta; Kysy kaverilta.

Uskon että saamme suodatettua ja parempaa tietoa nopeammin keräämällä kekomme ympärille ”Hyvän Porukan (advisory board). Hyvä porukka on eri asia kuin ”Hyvä hallitus.” Hallitus ohjaa liiketoimintaa, ”mittarilentämistä.” Hyvän porukan tehtävä kertoa miten he asioita näkevät, mitä heidän ympäristössään tapahtuu ja miltä heistä tekemisesi näyttää? Onnistunut advisory board –toiminta tekee yhteisöstäsi vahvemman, Olympiarenkaiden tyylisen tiiviin verkoston joka on isompi & vahvempi muurahaiskeko vaativassa maailmassa.

”Hyvän porukan” tehtäviä ovat mielestäni ainakin seuraavat;

1) Mitä tänään, mitä edessä huomenna? ”the big picture”
2) Markkinatilanne, trendit, ”best practises”
3) Oman toiminnan kehittäminen – Mitä jos? ”what it analysis”
4) Ideoiden sparraus & testaaminen, kannattaisiko?
5) Ympäristöoppi – mitä muut tekevät oikein & väärin? ”benchmarking”
6) Oman toiminnan johtaminen ja karikoiden ratkaiseminen – miten ratkaista haastavia tilanteita?

 

Tehdään kapellimestareista sankareita. Heistä jotka yhdistävät ja yhdistyvät. Rambojen aika alkaa olla ohi.

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Tuomo Virkkunen
2012-02-23 20:19:33

Osuit naulan kantaan! Ja jos omasta kaveripiiristä ei saa Advisory Boardia kasaan, niin esim www.abonnet.com palvelusta löytyy yli 220 Advisoriksi haluavaa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.