Millainen on hyvä markkinointistrategia?

02.08.2011 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Millainen on hyvä markkinointistrategia?

Suomi on markkinoinnin kehitysmaa. Ainoa selittävä tekijä osaamisen puutteelle on kilpailun puute. Jos yritysten olisi selvitäkseen osattava markkinoida, olisi markkinointiosaaminenkin parempaa. Yrityksen markkinointistrategian tutkiminen on helppoa. Googlaat yrityksen ja katsot mitä yritys sanoo, ja mitä yrityksestä sanotaan (kuvahaku on usein paljastavampi). Näet nopeasti mikä yrityksen julkista kuvaa hallitsee … ja jos mietit vielä viestintää, markkinointia & myyntiä erillisinä kanavina, vaihda ammattia tai pyydä ammattilaiset paikalle.

Olen Aktian asiakas. Mielestäni se on kätevä, ketterä & lähestyttävä ”kansalaisen yksityispankki.” Jostain syystä pankkini on päättänyt ottaa ainakin mainonnan kohderyhmäksi mummot joilla lojuu rahaa pankkitileillä. Heitä onkin hyvä lähestyä ”pikkukakkosilla” ympäri kaupunkia. Minä kun luulin että finanssitavaratalon tulevaisuus lepää asiakkaissa jotka ostavat useita tuotteita. Aktian todelliset vahvuudet liittyvät asiointiin; konttoriverkosto, hyvä henkilökunta & mainio tunnelma. Suosittelisin miettimään aidosti asiakkaiden muistamista & kohtaamista yksittäisen tuotemainonnan sijaan.

Sana markkinointistrategia sisältää jo sinänsä haastavat käsitteet. Markkinointi = avataan markkinoita ja strategia = sotasuunnitelma tarkoittanee tarkasti katsottuna ”suunnitelmaa jolla yrityksen tulevat tavoitteet saavutetaan.” Kuinka monella yrityksellä on strategia vuodelle 2020? Muutos kestää joten suunnitelmienkin tulisi luodata pidemmälle aikavälille.

Kysyn usein yritysjohtajilta onko heidän toimintaympäristönsä muutos suurempi vai pienempi tällä vuosikymmenellä kuin edellisellä? Useimmat ajattelevat 2010-luvun olevan vielä edellistä murroksellisempi. Ihmettelen miksei halu ja aikomus muuttua näy kommunikaatiossa? Aika pitkään saa yritys toitottaa sanomaansa ennen kuin asiakaskunta ajatteluaan muuttaa.

Lähtökohtaisesti yrityksen kommunikaatio joka kuvaa tätä päivää ja nykytarjoamaa on selkeästi tuotantolähtöistä ja katsoo taaksepäin. Mikäli konepajayrityksen tulevaisuus on palveluissa tai vaikkapa ympäristöteknologiassa, olisi sen markkinoinnin (=aurauksen) ja strategian (=sotasuunnitelman) painotettava kyseisiä alueita. Montako rikkinäistä tai huollettavaa konetta löydätte konepajojen markkinointikuvista?

Ei viestitä mitä tehdään vaan minne halutaan mennä.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Pirjo Toivanen
2011-09-06 10:35:09

Hei Ville,

vastauksena tekstisi lopussa olleeseen kysymykseen, ei ehkä huollettavia koneita vaan huolettomia koneenkyttäjiä nopeasti toimimaan saadun koneen vieressä.

Pidän "Arjen filosofiasta", josta ainakin Heli Arantola ja Oskar Korkman ovat kirjoittaneet ja puhuneet. Sen ideologian taustalla on miettiä ja tunnistaa asiakkaiden prosesseja ja arjen haasteita, tuoda niihin helpotuksia.

Aktian markkinointiviestintä en ole seurannut, mutta kypsät seniorit on markkinointiviesteistä usein unohdettu. Ennen finaalivaihetta olevat kuluttajat, joilla on aikaa ja varaa, löytävät ratkaisuja arjen haasteisiin useimmiten vertaisverkoista, harvemmin suorasta markkinointiviestinnästä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.