”Parhaat Tavat” kasvuyritysten käyttöön

26.07.2011 | Johtaminen | Ville Tolvanen

”Parhaat Tavat” kasvuyritysten käyttöön

Viime vuosituhannella oli muodikasta ”benchmarkata” ja etsiä eri toimialojen parhaita toimintatapoja (Best Practises). Sittemmin yrityksiin on kasvanut vahva kyllä-me-itse-osataan kulttuuri ja omien ratkaisujen etsiminen muiden toimista välittämättä. Samaan aikaan kehityshankkeiden lukumäärä on räjähtänyt. Minne unohtui muilta oppiminen?

Kaikki yritykset kohtaavat samanlaiset haasteet kasvamisessa, johtamisessa ja toiminnan organisoimisessa. Hankkeita tuntuu olevan niin paljon ettei ole ”aikaa” tutustua muiden yritysten toimintamalleihin. Kuinka paljon aikaa säästyisi jos selvitettäisiin aluksi vähän enemmän ja laitettaisiin kerralla kuntoon?

Parhaat tavat toimia vaihtelevat toimialoittain. Parhaita tuloksia saadaan kun verrataan rohkeasti perunoita ja appelsiineja. Tunnistetaan toimialoilta kriittisiä menestystekijöitä jotka tekevät niistä elinvoimaisia ja menestyviä. Sitten pohditaan miten mallia voisi soveltaa omaan yritykseen.

Kannattavimmat yritykset selvityksistä voi selviää ainakin seuraavia tunnusmerkkejä parhaista yrityksistä ja niiden toimintatavoista:

1. Omistajat ovat yrityksessä vahvasti mukana ja ”päätekijöitä”
2. Yritys keskittyy kapeaan erityisosaamiseen ja ulkoistaa lähes kaikki tukitoiminnot
3. Yritys palvelee suuria ja menestyviä yrityksiä tai varakkaita kuluttajia
4. Liiketoimintamalli on skaalautuva
5. Yritys on toimialallaan tunnettu brändi

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Toni Ahola
2012-06-07 19:50:01

Benchmarkkauksessa ja "best practises"-malleissa on kiistämättä monia juttuja, joita voi käyttää oppimiseen, tai ainakin ideointiin.

Ongelmana niissä kuitenkin on, että vaikka toimialakin olisi sama, kuin "esikuvalla", muuttujia on niin paljon, että nämä parhaat käytännöt eivät monesti vaan toimi uudessa ympäristössä.

Muuttujilla tarkoitan omistajia, ihmisiä, ansaintalogiikkaa, tuotteita, palveluita, asiakkaita, ostokäyttäytymistä - ja aikaa: Silloin, kun nämä "parhaat" käytännöt on luotu, oli toinen aika, toinen toimintaympäristö ja tilanne, kuin nyt. Siksi niitä ei enää tänään voida tulkita parhaiksi käytänteiksi.

Mutta niistä voi varmasti oppia jotain, kun niitä analysoidaan - ei kopioida!

Sekin on kyllä totta, että ihmisillä on helvetinmoinen kiire ehtiä tekemään surkeaa jälkeä. Pieni harkinta, oppiminen ympäriltä ja muilta voisi tuottaa merkittävästi parempaa tulosta. Jos oikeasti on kiire, ei voi olla aikaa hosua.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-06-07 20:04:44

Hyvää ajattelua Toni! olen samaa mieltä siitä että becnhmarkit täytyy palastella sopivasti... rakentaa palapeli... ja "nopea oppiminen" kunniaan... samoin "fail fast"

terkut! ville

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.