Strategia 1080 – ajattelu parantaa onnistumisia

15.07.2011 | Sekalaiset | Ville Tolvanen

Strategia 1080 – ajattelu parantaa onnistumisia

Koko liike-elämä nojaa numeroihin. Numerot edustavat asioiden välisiä suhteita, arvoja. Kuinka moni numeroita todella ymmärtää? Siis tottahan toki 2 on enemmän kuin 1, mutta kuinka moni johtaja pystyy piirtämään taseen tai kertomaan onko kiinteiden ja muuntuvien kulujen suhde hyvä vai huono? Ihmettelen miksi liiketoiminnan kieleksi on valittu numerot joita niin harva meistä syvälliseti ymmärtää?

Strategiasta totta. Suunnitelman onnistuminen lähtee kirkkaasta ja kilpalukykyisestä liikeideasta. Ideasta on johdettava sotasuunnitelma, strategia. Strategia määrittelee toimintaympäristön, tavoiteposition, kilpailukyvyn ja ryhmittää toimintasuunnitelman. Hyvä strategia on loistava ja innostava tarina.

Hyvän suunnitelman kanssa on helpompi edetä toteuttamiseen. Aika monelta yritykseltä strategia unohtuu Rukalle. Vain välttämätön on täytetty. Päivitetään vanha tuttu strategiamateriaali. Hyvät yritykset tekevät mitä suunnittelevat. Ja saavat aikaiseksi mitä tavoittelevat. Kuinka moni sinun kehityshankkeesi onnistuu?

1080-ajattelu pohjautuu 3-uloitteisuuteen, ajatukseen asioiden mallintamisesta siten kuinka me ne näemme. Yrityksestä mallinnetaan sen idea ja toimintatavat, ja ne muotoillaan ymmärrettäväksi kokonaisuudeksi – teokseksi. Synnytetään brändi ja varmistetaan että liikeidea näkyy ja toteutuu kaikessa tekemisessä 😉

Vain toteutettu suunnitelma on aito strategia. Vain strategia ja ideat, jotka kommunikoituvat kaikille sidosryhmille ovat totta.  Kuinka moni suomalainen onnistuu linkittämään idean ja toteutuksen kasvavaksi yritysarvoksi?

Strategisen johtamisen 1080°-malli löytyy täältä. http://www.slideshare.net/VilleTolvanen/1080-business-model

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.