Piilevän omistaja-arvon kasvattaminen

08.07.2011 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Piilevän omistaja-arvon kasvattaminen

Miksi tyydymme nykyiseen? Viljelemme sitä liiketoimintaa joka parhaiten kulkee ja kehitämme maltillisesti. Mitä jos tutkisimme kerran vuodessa kaikki toiminnassamme piilevät mahdollisuudet? On totta että omilla resursseilla ja ajankäytöllä emme voi kaikkea hoitaa – mutta ehkäpä jollakulla muulla olisi aikaa kapitalisoida piileviä mahdollisuuksia?

Suomalainen suoraviivaisuus jakaa toimintoja yleensä strategian mukaisiin ja muihin ”heittopussi” toimintoihin. Mitä jos näkisimme liiketoiminnan kokonaisuutena – ikään kuin kirstuna jossa on jo kapitalisoitua, kapitalisoimattomia ja liitännäisliiketoimintoja joita joku muu voisi hyödyntää? Pitäisikö omistajien käydä jatkuvasti keskustelu osto-, myynti-, perustamis- ja ulkoistamismahdollisuuksista? Pitäisikö koko strategiaprosessi uudistaa?

Miljoona miljardin rinnalla on vähän. Mutta latvaan on vaikea hypätä hetkessä. Lähes kaikki suuryritykset epäonnistuvat uusien liiketoimintojen teollisesta kehittämisestä. Mitä jos tarvittava kasvu ei tulisikaan nykyisen liiketoiminnan kasvusta vaan arvoverkostosta joka luodaan nykytoiminnan ympärille? Voisiko joku muu hoitaa esim. Palveluliiketoiminnan paremmin?

Allekirjoittanut haluaa tehdä yritysten kasvattamisesta teollisen prosessin.

”Piilevä arvo” = Liiketoimintaa joka liittyy yrityksen nykyiseen toimintaan mutta ei välttämättä saa maksimaalista huomiota ajan, resurssien tai ohjausmallien takia.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.