Nopea oppiminen avain menestykseen

07.07.2011 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Nopea oppiminen avain menestykseen

Eilen perustetulla firmalla on periaatteessa samat ongelmat kuin millä tahansa suuryrityksellä. Miten saada myynti, markkinointi, tuotehallinta, kehitys, tuotanto jne. toimimaan saumattomasti? Miten voittaa markkinoiden luottamus? Miten tanssia norsujen joukossa hiiren lihaksilla?

Tilastojen mukaan suurin osa epäonnistuu. Suomalaiset ovat mestareita kehittämään tuotteita ja omasta tekemisestä ollaan usein syystäkin ylpeitä. Kaupallisen menestyksen kannalta ratkaisevaa on kuitenkin kyky oppia nopeasti.

Nopea oppiminen on käsite, jolla tarkoitan yrityksen kykyä keskittyä menestyksen kannalta olennaisiin asioihin, voittaa taistelut jotka on pakko voittaa (Mustwinbattles) ja erottautua asioilla jotka ovat asiakkaille relevantteja. Kuinka monelta suomalaiselta yritykseltä löytyy kirkas ja ymmärrettävä kilpailuetu?

Nopea oppiminen tarkoittaa myös sitä että yrityksen on Joka päivä verrattava itseään paremiin, kehitettävä ja pystyä navigoimaan muuttamalla toimintaansa mikäli ympäriltä löytyy paremmin toimivia yrityksiä. Nopea oppija oppii jokainen päivä.

Helpotuksena voidaan myös todeta että nopea oppiminen on mahdollisuus poistaa agendalta 90% turhista asioista, löytää ne 10% tai 20 jotka todella kohtalon ratkaisevat.

Rock.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.