Olisipa asiakas ensimmäinen

03.07.2011 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Olisipa asiakas ensimmäinen

Ihmettelen useampaakin asiaa mutta yritysten kyvyttömyys tunnistaa asiakkaiden tarpeita tekee erityiseti palveluyhtiöissä asioimisesta surkuhupaisaa. Monissa keskusteluissa välittyy pakonomainen tarve kaupallistaa yritysten tuotteita eikä ratkaista asiakkaiden tarpeita. Mikäli asiakkaan tilanne todella huomoitaisiin, tulisi monestakin markkinasta varsin erilaisia ….

1. Varaan ajan yksityiseltä lääkäriasemalta. Voisiko lääkäri mitenkään varata saman ajan eikä tulla 3 varttia myöhemmin? (artisti maksaa …)

2. Kattoni vuotaa. Minulle myydään tiiliä, huopaa tai peltiä. Ja erikseen asennuksia. Moni tarjoaa kyllä kaiken paketissa. Kuka kertoisi tarvitsenko maalauksen, korjauksen, uuden katon ja mistä materiaalista?

3. Kysyn vakuutusyhtiöltä mitä minun kaltaiseni ihmisen kannattaisi vakuuttaa? jankkaaminen jatkuu vuosikausia ilman minkäänlaista ehdotusta vakuutusyhtiöltä. maksaisin varmasti jos hoksaisin.

4. Pakki vyötärölläni leviää mutten saa huoltoasemalta terveellistä ruokaa. Kysymykseen miksi kaikki tuotteet ovat raskaita saan vastaukseksi ettei ”kukaan ole vaatinut kevyempää” voisikohan olla niin etteivät terveet ihmiset paikassa edes vaivaudu pysähtymään …

5. Haluaisin ostaa flunsassa lääkkeet, lehdet, karkit & videot yhdessä paikasta. Apteekkini ei suostu niitä minulle myymään vaan passittaa r-kioskille. Ehkäpä sitä ilman apteekkin tuotteita pärjääkin.

6. Epäilen syöpää. Lääkäritalo televisiossa kertoo kuinka paljon heillä on toimipisteitä ja asiantuntijoita. kukahan hoitaisi huoleni? En ole kiinnostunut heidän suuruudestaan, voikohan iso edes olla hyvä?

7. Menen usein turkuun. Kivimiehet tulevat uniinkin laulaen, tanssien & laskeletellen. Voisiko vr joskus yrittää kertoa miksi lähelle kannattaa mennä junalla. Eipä ole tapahtunut 10 vuoteen palkitusta markkinoinnista huolimatta.

8. Kerron kiinteistövälittäjälle etsiväni sopivaa rantakohdetta. Välittäjä ei vastaa viestiin eikä koskaan palaa asiaan. Toivon ettei välittäjiä olisikaan, voisi suoraan puhua kaupasta todellisuudessa kiinnostuneen henkilön kanssa.

9. Päätän ostaa auton. laitan yhteyspyynnön sopivasta ajoneuvosta alan johtavassa palvelussa. Myyjä ei koskaan palaa. Ostan eri merkkisen auton suoraan omistajalta

Ajattele ensin ostaisitko itse tuottamaasi palvelua ja miksi ostaisit? Miten yrityksesi erottuu toisista? Mitä osaamistasi kilpailijat kadehtivat? Mitä osaamista asiakkaasi arvostavat? Löytyykö yritysstrategiastasi kilpailuetu joka on valjastettu koko toiminnan lävistäväksi filosofiaksi sekä näkyväksi asiakasviestinnäksi. Jos et jokaiseen edelliseen pysty vastaamaan ”hoidettu” sinulla riittää hommia. Varmista kuitenkin että etenet oikeilla työkaluilla oikeassa porukassa. ”sammutetuilla lyhdyillä” ajaminen on turhan vaarallista.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.