Kasvu on harvojen herkkua

31.05.2011 | Blogi | Ville Tolvanen

Kasvu on harvojen herkkua

Kysäisin kaverilta ohimennen tilastoja suomalaisista kasvuyrityksistä. Olin äimistynyt. Harjoittamani kokovartaloyrittäminen on todellakin harvojen herkkua. Suomalaisista yrityksistä suurin osa on luonnollisesti ammatinharjoittajia, mutta ”räjähtävää ” kasvua tavoittelevia on vain 0,2% yhtiöistä!!!

Ymmärsin että 15 vuoden ja 15 uuden yrityksen kokemusta täytyy jakaa muutenkin kuin huutamalla. Tökkäsin siis lapion santaan ja ryhdyin luomaan työkaluja jolla ”parhaita kokemuksia” voidaan jakaa toimintaa kehittää. Syntyi ”1080 -ajattelu.”

ps. Suomessa oli 691 kasvuyritystä v. 2006-2009, mikä oli 4,8 %vähintään 10 hengen jatkaneista yrityksistä. Räjähdysmäisesti kasvoi 23 yritystä – alle 0,2 %. Talouskriisi laski kasvuyritysten määrää.

Keskimääräisen kasvuyrityksen työllisyys kasvoi 74 hengellä vuosina 2006-09 (räjähdysmäisesti kasvaneilla 469 hengellä). Yhteensä ne loivat 51 164 työpaikkaa, mikä vastasi lähes puolella työllisyyden lisäyksestä.

–          Lähes 60 % kasvuyrityksistä on lähtökohtaisesti alle 20 työntekijää
–          Noin 70 % kasvuyrityksistä toimii palvelualoilla.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.